Alt om datinglivet

Få inspiration og gode råd til datinglivet gennem vores artikler

Sådan gør du ikke på den første date

At skulle på første date kan ofte virke skræmmende og nervepirrende. Du vil gerne vise den bedste side af dig selv og frygter derfor, at du på en eller andet måde kan komme til at ødelægge daten ved enten at sige eller gøre noget forkert. Derfor har vi, i denne artikel, samlet 10 vigtige punkter som du, så vidt muligt, skal undgå den store aften.

20. august 2018

1. Kom for sent

Det er uhøfligt at lade din date vente. Så at komme til tiden er et godt sted at starte, når du skal på den første date. Det er med til at give et godt førstehåndsindtryk, da det viser engagement og ikke mindst, at du har glædet dig til daten.

2. Tal om din eks

Et knapt så hot emne på den første date er at tale om din(e) eks(er). Det var du sikkert allerede klar over, men alligevel hænder det, at nogle kommer til at bringe deres tidligere forhold op som taleemne. Det sender hurtigt et signal til din date om, at du ikke er ovre ham/hende.

3. Drik dig fuld

Hvis du har tendens til at blive meget nervøs på den første date, kan et par ekstra glas vin umiddelbart virke som den rette løsning. Du bliver mere afslappet, måske mere snaksaglig og du vil måske virke mere selvsikker. Alt dette lyder vældig lovende, men der er også en bagside af medaljen. Alkohol medvirker nemlig også til, at du nemmere mister hæmningerne og dermed mister kontrollen over dig selv. Du vil jo gerne vise den bedste udgave af dig selv, og det gør du bedst i ædru tilstand. Selvfølgelig kan du sagtens drikke et glas vin eller to, men undgå for meget sådan, at du stadig er dig selv.

4. Stalk din date

Selvfølgelig er det rart at vide noget om den person, du skal ud med inden jeres date. Men at ”stalke” ham/hende for meget inden daten kan også give jer mindre at tale om. Det kan derfor være en fordel at undgå at lave alt for meget baggrundstjek af din date, da det giver jer mulighed for at lære hinanden at kende på en anden måde end gennem sociale medier. Det er derudover også med til at gøre daten mere spændende og kan føre til positive overraskelser om din date. Desuden er det også mere spændende at høre om din dates liv gennem ham/hende end gennem Instagram eller Facebook.

5. Tal kun om dig selv

En vigtig ting at undgå på den første date er at tale udelukkende om dig selv og dine bedrifter. Det kommer hurtigt til at virke som praleri og er noget, der helst skal undgås. Lad hellere din date spørge ind til dig i stedet for. Ligeså vigtigt er det at spørge aktivt ind til din date. Det er med til at vise din interesse for ham/hende, og din date vil elske det! Når det er sagt, er det også vigtigt, at du husker at være dig selv. Ved, at du er dig selv fra første date, finder du hurtigere ud af, om du og din date har samme værdier, og om der skal være en date nummer to.

6. Bliv distraheret

Noget andet du absolut ikke skal gøre på den første date, er at virke distraheret. Derfor er det vigtigt, at du sætter mobilen på lydløs og lader den blive i lommen under hele daten. For, at en date kan blive succesfuld, kræver det, at begge parter er tilstede. Derfor er det et no-go at tjekke Facebook, SMS’er eller Instagram i løbet af daten. Sørg for, at du viser din date, at du er tilstede og engageret i daten ved at holde øjenkontakt og giv ham/hende din fulde opmærksomhed.

7. Hav dårlige manerer

Lad ikke dine manerer blive hjemme. Husk på, at du skal vise den bedste udgave af dig selv. Det er derfor vigtigt, at du husker at tænke dig om, inden du siger eller gør noget. Du vil jo gerne gøre et godt indtryk på din date. Undgå derfor at tale med mad i munden, afbryde eller det, der er værre.

8. Glemme at lytte

At glemme at lytte kan være et kæmpe turn-off. Hvis du sidder i din egen verden og glemmer at lytte til hvad din date siger, kan det signalere, at du ikke er interesseret. Og det kan derfor være med til at såre din dates følelser. Det kan få din date til at føle sig kedelig eller uinteressant. Så husk at være tilstede og spørg aktivt ind til din date for at vise interesse.

9. Vær negativ

Når du er på den første date, er det en fordel at undgå brok og beklagelser, da det er med til at sætte en negativ stemning. Bestræb dig efter at sætte en positiv stemning og undgå emner som mislykkede forhold, irriterende kolleger eller ting du ikke lige magter. Hold stemningen glad og positiv.

10. Vær sammen på første date

Efter en enkelt date er det begrænset, hvor meget man kan have lært hinanden at kende. Derfor er det som oftest en god idé at vente med at hoppe under dynerne. Hvis ikke I kender hinanden godt nok, og begge leder efter noget seriøst, kan det være en god idé at vente et par dates endnu. Ellers kan situation hurtigt blive akavet, og det kan derfor være med til at ødelægge chancerne for en date nummer to. Hvis kemien allerede er der efter første date, er der også stor garanti for, at den også er der på anden date.


Card image cap
Dating tips fra brugerne: Den ultimative guide

Hvordan finder man det rette match? Hvordan inviterer man på den FaQs?

Læs artiklen
Card image cap
Det skal du gøre på første date

Some quick example text to build on the card title and make up the bulk of the card's content.

Læs artiklen
Card image cap
Kunsten at flirte

For nogle er dét at flirte en videnskab, og for andre kommer det helt naturligt.

Læs artiklen
Card image cap
Sådan får du succes med online dating

Er du ny inden for online dating? Eller har du allerede en bruger, men har opgivet det?

Læs artiklen