Alt om datinglivet

Få inspiration og gode råd til datinglivet gennem vores artikler

Det skal du gøre på første date

Uanset hvor mange dates du har været på, er der stadig noget ved den ”første date”, der gør dig nervøs. I har kun talt sammen online og måske over telefon, og nu skal I mødes rigtigt for første gang. Vi giver dig 10 tips til, hvad du skal gøre på jeres første date.

8. august 2018

1. Stil din date en masse åbne spørgsmål

En første date kan hurtigt blive akavet hvis man løber tør for taleemner. Derfor er det bedst, hvis I kan holde samtalen kørende. Det gør du nemmest ved at stille din date en masse åbne hv-spørgsmål. Så viser du nemlig, at du er interesseret.

2. Hav ikke for høje forventninger

I har højst sandsynligt skrevet en masse sammen inden I aftalte at tage på jeres første date. Du har måske derfor en masse forventninger til din date og også til dig selv. Husk på, at I stadig er ved at lære hinanden at kende, så der er ingen garanti for, at I er hinandens sjælevenner. Tag i stedet at skru ned for dine forventninger og tag daten som en oplevelse.

3. Vælg et offentligt sted

At vælge et offentligt sted til jeres første date er altid en god idé. I er stadig ved at opbygge tillid til hinanden, så derfor kan det være rart for jer. Samtidig kan det gøre situationen mindre akavet, da offentlige steder, som regel, kan give anledning til samtaleemner.

4. Hav et “emergency-call” klar

Det er altid en god idé at have arrangeret et emergency-call til den første date. I har aldrig mødt hinanden før udover at skrive sammen. Derfor er det en god idé at få en veninde eller ven til at ringe til dig midtvejs i daten. Det kan jo ske, at jeres date slet ikke går som planlagt og, at du bare gerne vil have en undskyldning for at komme væk.

5. Husk at hav det sjovt

Selvom, at dine nerver sikkert sidder helt ude på tøjet af bare spænding, er det vigtigt at huske at nyde daten og have det sjovt. Husk på, at det ”bare” er en date og ikke noget farligt. Så prøv at få det bedste ud af det og slap af.

6. Vær ærlig

Det er vigtigt, at du husker at være ærlig over for din date. Løgne holder ikke på længere sigt, så hvis du er uærlig, skal din date nok finde ud af det før eller siden.

7. Vær åbensindet og positiv

Du vil gerne gøre et godt indtryk på din date, og det gør du bedst ved at være flirtende, åbensindet og positiv. På den måde kommer din date til at finde dig mere attraktiv, og I kommer til at hygge jer meget mere.

8. Tænk over hvad du tager på

Det er værd at overveje hvad du skal tage på, på jeres første date, fordi også tøjet er med til at sende signaler. Det vigtigste er, at du tager noget på, du føler dig godt tilpas og attraktiv i. Men det er helt sikkert et plus, at din date kan se, at du har gjort noget ud af dig selv.

9. Hvem betaler?

Når daten er ved at være omme og tjeneren kommer med regningen, kommer det store spørgsmål – hvem betaler? Det er ikke nogen særlig god idé at nærmest forvente, at fyren betaler, med mindre han selvfølgelig insisterer. Hvis ingen siger noget, kan du jo foreslå at I splitter regningen. I har jo trods alt begge været med på daten. Men igen, hvis nu fyren insisterer, så husk at sige tak!

10. Hvordan skal I sige farvel?

Daten er nu slut og I skal til at gå hver til sit. Men hvordan tager man bedst afsked? Det afhænger helt af hvordan daten har forløbet sig.

- Daten er gået lige som du havde håbet, og du vil gerne se ham/hende igen:

Sørg for at fortælle ham/hende hvor meget du har nydt daten, sådan du sender klare signaler. Hvis følelserne er gensidige, så er det jo bare med at fortælle, at du gerne vil ses igen. Og hvis kemien er der, så gå gerne efter et kys.

- Daten er gået under al forventning, og han/hun er ikke noget for dig

Hvis daten derimod er gået knap så godt, og du allerede kan mærke, at det ikke skal være jer to, så sørg stadig for at tage afsked på en ordentlig måde. Send ikke falske signaler, men giv ham/hende i stedet et håndtryk eller et kortvarigt knus og tak for daten. I stedet for at give din date afslag lige nu og her, så gå i stedet hjem og tænk lidt over jeres date sammen. Og hvis det stadig ikke føles rigtig, så ring eller skriv til ham/hende og forklar det på en ordentlig måde.


Card image cap
Dating tips fra brugerne: Den ultimative guide

Hvordan finder man det rette match? Hvordan inviterer man på den FaQs?

Læs artiklen
Card image cap
Kunsten at flirte

For nogle er dét at flirte en videnskab, og for andre kommer det helt naturligt.

Læs artiklen
Card image cap
Sådan får du succes med online dating

Er du ny inden for online dating? Eller har du allerede en bruger, men har opgivet det?

Læs artiklen
Card image cap
Sådan gør du ikke på den første date

At skulle på første date kan ofte virke skræmmende og nervepirrende.

Læs artiklen