Alt om datinglivet

Få inspiration og gode råd til datinglivet gennem vores artikler

Dating tips fra brugerne: Den ultimative guide

Hvordan finder man det rette match? Hvad skriver man til ham/hende? Og hvordan inviterer man på den første date? Alt dette får du svar på i denne artikel, sammen med en guide til når I skal mødes i virkeligheden. Denne artikel er baseret på de bedste datingtips fra brugerne.

13. august 2018

Hvordan finder du et match?

Selvfølgelig har du nogle krav til dit kommende match. Men pas på med at stille for høje krav hvis du vil have succes med online dating. Ingen er perfekte, og det er dit kommende match højst sandsynligt heller ikke. Så sænk i stedet forventningerne og gå på opdagelse i det spændende datingunivers. Et godt sted at starte er selvfølgelig ved at læse den andens profil. Er der nogle fællesinteresser? Noget, der tiltrækker dig? Ja, så er der god grund til at tage kontakt. Det kan samtidig godt være, at der er noget du måske undrer dig lidt over eller noget, der ikke stemmer overens med dine værdier. Men tag kontakt alligevel. Det mister du ikke noget ved.

Når du skal tage kontakt

Du har nu fundet en eller flere, du er interesseret i at høre mere om. Og det er nu tid til at tage kontakt. Men hvordan gør du lige det bedst? Inden du tager det store skridt så sørg for, at du har helt styr på din egen profil sådan, at du giver et godt indtryk. Når der er styr på det, kan du nu gå videre i processen.

- En kort og præcis besked

Når du skal skrive en besked til en mulig partner, er det vigtigt at holde det kort og præcist. Det er også altid en god idé, at du i din åbningslinje fortæller, hvorfor du skriver. Er det fordi vedkommende ser sød ud, virker spændende og interessant eller deler mange af de samme værdier som dig? Så skriv det.

- Hv-spørgsmål

Efter du har skrevet en åbningslinje, er det en god idé at stille nogle åbne hv-spørgsmål. Det kan være, at noget bestemt på hans/hendes profil har fanget din interesse, som du gerne vil høre mere om. Det er en rigtig god samtalestarter. Ved, at du kommer ind på vedkommendes interesser eller lignende fra hans/hendes profil, viser det også, at du har taget dig tid til at læse profilteksten og, at du er interesseret i at vide mere om personen.

- Når du skal invitere på den første date

I har nu skrevet en del sammen og lært hinanden en smule at kende. Du kan mærke, at kemien er der, og du føler nu, at du er klar til at tage skridtet videre - nemlig første date. Men hvordan inviterer du bedst vedkommende ud? Selvom, at du er kvinde, kan du sagtens tage initiativet og invitere ham ud på jeres første date. Mænd er vilde med, at kvinder tager initiativ. Så ligegyldigt køn, kan du sagtens tage det første skridt videre. Spørg ham/hende ligeud. Fortæl, at du har nydt at skrive eller tale sammen, og hør så om han/hun har lyst til at gå ud en aften. Mere lige til bliver det ikke.

Daten

I har nu aftalt at mødes på en date, og derfor er der nogle ting, der skal planlægges inden den store dag.

- Hvor skal I hen?

Enten kan I vælge at blive enige om et sted, I skal mødes, eller du kan overraske ham/hende i stedet. At tage på restaurant er en sikker vinder. Men hvis du er på udkig efter en lidt mere anderledes date, kan I vælge at gøre noget aktivt i stedet. Det kan også være, at I har fundet ud af, at I begge er vilde med at klatre, danse eller noget helt tredje. Hvis det er tilfældet, så udnyt de fællesinteresser og gør en date ud af det.

- Hvad skal du have på?

Vælg at tage noget på, der afspejler din personlighed, og noget du føler dig godt tilpas i. Som kvinde er det en god idé at undgå at tage noget på, der er alt for vovet. Sørg for at gøre noget ud af dig selv sådan, at din date kan se, at du er interesseret.

- Hvad skal I tale om?

Et andet punkt du måske kan gruble lidt over inden den store aften er, hvad I skal tale om. I har allerede brugt noget tid på at skrive og måske tale i telefon sammen, så I kender allerede hinanden en lille smule. På jeres første date får I muligheden for at kunne uddybe de ting, I allerede har talt om. Samtidig kan I også tale om nogle emner, som I måske ikke har været inde på. Gode samtaleemner kan være:

 • Jobs
 • Fritidsinteresser
 • Familie
 • Drømme og ønsker til fremtiden
 • Rejser
 • Faktisk kan I tale om alt mellem himmel og jord. Hav lige in mente, at hvis emnet om drømme og ønsker til fremtiden kommer op, så undgå at tale om hvornår du gerne vil giftes, have børn og lignende. Det kan godt skræmme din date væk, hvis du begynder at åbne for meget op for fremtiden. Apropos emner, der skal undgås, så er det også værd at nævne, at emner omhandlende politik og religion heller ikke er en god idé på første date. Disse emner kan være stemningsbrydere, da det kan føre til uenigheder. Så hold dig i stedet til mere positive emner, som ikke kan give anledning til diskussion. Sidst men ikke mindst – husk, at det er mindst lige så vigtigt at lytte, som det er at tale. Så sørg for at spørg ind til din date og lyt interesseret.


  Card image cap
  Det skal du gøre på første date

  Uanset hvor mange dates du har været på, er der stadig noget ved den ”første date”.

  Læs artiklen
  Card image cap
  Kunsten at flirte

  For nogle er dét at flirte en videnskab, og for andre kommer det helt naturligt.

  Læs artiklen
  Card image cap
  Sådan får du succes med online dating

  Er du ny inden for online dating? Eller har du allerede en bruger, men har opgivet det?

  Læs artiklen
  Card image cap
  Sådan gør du ikke på den første date

  At skulle på første date kan ofte virke skræmmende og nervepirrende.

  Læs artiklen